2012. május 12., szombat

Szabályaim a boldogsághoz

 ~Sokszor gondolkoztam, hogy vajon mi is tesz engem igazán boldoggá. Sokan azt mondják, hogy van boldogsághoz vezető út, mások azt, hogy az út maga a boldogság. Én úgy tartom, hogy a boldogság egy tág fogalom. Aki boldog annak mindene megvan és semmi gondja sincs, tartják ezt sokan. Én nem hiszem, hogy ez így lenne. Van pillanatnyi, állandó, és felhőtlen boldogság. Az emberek életében a pillanatnyi a legtöbb, az állandó, és a felhőtlen pedig szinte, lehetetlen. Viszont, ha sokszor vagyunk pillanatnyilag boldogok, olyan érzés mintha szinte állandóan azok lennénk. És ha állandóan azok vagyunk, akkor lehetünk felhőtlenül boldogok is.
Éppen ezért, körül kell nézni, és meg kell ragadni az élet minden szépségét.

Szabályaim az életben:
- Mosolyogj - Ha mosolyogsz az élet is mosollyal fordul vissza feléd.
- Ne élj álomvilágban.- ha álomvilágban élsz, gyakran a padlóra kerülhetsz, mikor belecsöppensz a valóságba. Ráadásul, aki folyton CSAK álmodik nem tudja beteljesíteni az álmait.
- Nézz szembe a gyengeségeiddel.- Sokszor kerülünk szembe nehézséggel, mint már korábban írtam. Ha megtanuljuk őket kezelni, akkor bátrabbak leszünk. És valljuk be, sokat számít ha bátrak vagyunk, hiszen akkor az életünk is kiegyensúlyozottabb.
- Légy mindenkivel olyan, mint amilyen viselkedést elvársz másoktól is veled szemben. - Lehet hogy mások nem ezt gondolják és ellenszenvesen viselkednek veled, de te sose feledkezz meg erről. Hiszen ha ezt betartod csak jó ember lehetsz.
- Légy azokkal akik boldoggá tesznek. - Ilyen emberek például a barátok, és a család. Ha velük vagy, sokszor mosolyra görbül a szád, nem mellesleg, lesz rengeteg szép emléked, és később csak a jó pillanatokra érdemes visszaemlékezni.
- Kockáztass. - Merj kockáztatni. Lehet hogy nem mindig úgy fog alakulni, ahogy vártad, de így legalább tudod hogy megpróbáltad, és nem azzal fogod kínozni magad hogy miért nem tetted meg.
- Ne mászkálj a múltba. - Ami megtörtént megtörtént. Változtatni nem tudsz rajta. Éppen ezért be kell zárni a múlt ajtaját, és egy újat kell nyitni.
- Felejtsd el a "mi lett volna ha" kérdéseket. - Ezekkel a kérdésekkel semmire sem mész. És csak magadnak teszel velük rosszat. Persze egyszerű később okosnak lenni, és sokszor szeretnénk megváltoztatni a történteket. De mindennek megvan az oka.
- Merj szeretni. - Lehet hogy sokszor éppen ezért esünk pofára, de ha szeretünk, boldogok vagyunk,akkor is, ha csak egy ideig.
- Élvezd az életet!!!

~ Ha ismered a félelmeid, akkor tudod, hogyan védekezz ellene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése